top of page

 

 

Dorit weintal resume'

"Ik geloof in de transformerende kracht van kunst en haar potentieel om sociale verandering te stimuleren, om groei, experiment en duurzaamheid in het creatieve veld te bevorderen.
Dit credo motiveert mij als persoon en als kunstenaar."

(IL/IT) is een multidisciplinaire kunstenaar, en choreograaf gevestigd in Amsterdam en reist internationaal als maker, performer en docent. Ze is artistiek directeur van Faido Company & Dofai Foundation.
 

Ze is afgestudeerd in de theorie van kunst en architectuur ("from Structuralism to Deconstruction in architecture" - Tel Aviv University 2001).


Haar werk houdt zich bezig met het menselijk bewustzijn, sociale duurzaamheid en identiteit door middel van dans, muziektheater, films, video-installaties en poëzie.

Lichamelijkheid, woorden, stem en filmtechnologieën worden behandeld als symbolische instrumenten om een kritische benadering van de menselijke conditie te creëren. Ze heeft een langdurige interesse in Oosterse filosofieën en praktijken.

 

Haar artistieke achtergrond omvat dans en podiumkunsten, schrijven, stemwerk, beeldhouwen en schilderen.


In Europa en Israël heeft ze samengewerkt en opgetreden met verschillende regisseurs en gezelschappen waaronder Clipa Theatre, Simon McBurney, Kenzo Kusuda, Simon Rowe (Le Ballet C. de B.), Acco Theatre centre, Ron Bunzl, Gabriella Maiorino, Vincent Verburg, Elshout& Handeler, en anderen. Sinds 2000 heeft ze haar werk gepresenteerd in Zuid-Korea; Zuid-Afrika, Zuidoost-Azië, Europa, en het Midden-Oosten.

 

 

 

 

 

bottom of page